Sosyal Medya

Dünya

İngiltere Büyükelçisi: Suriye’nin kuzeyi PYD'ye ait değil

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, 'Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir devlet kurma hakkı kesinlikle PYD’ye ait değildir' dedi.



Habertürk Gazetesi'nden Muharrem Sarıkaya'ya konuÅŸan Ä°ngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Suriye'deki geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

Suriye'nin kuzeyinde, Irak'takine benzer bir Kürt devleti veya bölgesi oluÅŸmasını olası görüyor musunuz? sorusuna Moore, "Hiç sanmıyorum. Biz BirleÅŸik Krallık olarak böyle bir oluÅŸumu desteklemiyoruz. Söz konusu bölgelerde, yerde, zeminde herhangi bir devlet kurma, oluÅŸum yapma sözü, hakkı kesinlikle bir baÅŸkasına ya da PYD'ye ait deÄŸildir. Bu siyasi geçiÅŸ sürecine girildiÄŸi zaman Suriye halkının bir bütün olarak vereceÄŸi bir karardır...

KABUL EDİLİR DEĞİL

Af Örgütü ve Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü PYD'nin bazı kabul edilmez davranışları ile ilgili çok ciddi raporlar yazdı. PYD'nin kontrolleri altında olan bölgeden, Kürt kökenli olmayan halkların, insanların çıkarıldığı ile ilgili raporlar. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir davranış ve tavır deÄŸildir" ifadesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.